dimecres, de desembre 03, 2008

FRANCESC BURRULL - MANUEL DE FALLA AVUI (1976)


CAT: Ja tenim aquí una nova incorporació a la discoteca de Mr Phil Musical. Introbable si no fos per la generositat del músic, musicòleg, home de ràdio i arqueòleg especialitzat en vinils catalans, Jordi Roura. Aquest disc només va sobreviure a la venda unes setmanes perquè per problemes de drets, els hereus de Falla van aconseguir que es retirés del mercat. Aquí en teniu una còpia que sona de fàbula. Podreu escoltar l'experiment de fusionar la música clàssica de Manuel de Falla amb el jazz que corre per les venes de Francesc Burrull, aquest cop davant d'un teclat Fender, acompanyat per Albert Moraleda al baix, Miquel Àngel Lizandra a la bateria i amb la col.laboració especial de Leonora Milà al piano. Milà, de Vilanova i la Geltrú, va gravar això essent considerada una figura del piano clàssic al nostre país. La mescla d'aquests dos móns, el clàssic i el jazzístic va donar a llum aquest disc imprescindible. Salut!
.
ESP: Ya está aquí una nueva incorporación a la discoteca de Mr Phil Musical. Dificilísimo de encontrar si no fuera por la generosidad del músico, musicólogo, hombre de ràdio y arqueólogo especializado en vinilos antiguos, Jordi Roura. Este disco sólo sobrevivió a la venta unas semanas porque los herederos de Manuel de Falla lograron retirarlo del mercado por problemas de derechos. Aquí tenéis una copia que suena de fábula. Podréis escuchar este experimento que fusiona la música de Falla con el jazz que corre por las venas de Francesc Burrull, ahora ante un teclado Fender, acompañado por Albert Moraleda al bajo, Miquel Àngel Lizandra a la batería y la pianista venida del mundo de la clásica, Leonora Milà. La mezcla de estos dos mundos, el clásico y el jazzístico, dio a luz este disco imprescindible. Salud!
.
ENG: Another very rare and hard to find album served by Mr Phil Musical. This copy has been provided by Jordi Roura, a Catalan musician and radio man. This record was only few weeks on the market 'cause Manuel de Falla heirs forbided it (copyright matters). This copy here is a near mint one. Francesc Burrull plays Fender keyboard with Albert Moraleda (bass), Miquel Àngel Lizandra (drums) and special guest classical piano star Leonora Milà. A must have vynil. Cheers!
...
Tracklist
.
Nits als Jardins d'Espanya
Dansa del foc
Dansa de la molinera
Cubana
Andalusa
Farruca
...

7 comentaris:

Pau ha dit...

Uau! Apassionant molt interessant com sempre, la vostra selecció musical Mr. Phil.
Espero que els vostres assumptes i guions es trobin be, i que no patiu molt a la freda i fresca Polònia.
Per cert vaig coneixer a en David Matamoros, que penso que vos l'heu tractat també...
Salut!

Anònim ha dit...

Benvolgut Phil,

Des d'aquí em sumo a aquest reconeixement encobert cap al mestre Borrull, un dels talents més vius que (juntament amb el d'altres, com l'il.lustríssim Josep Maria Farràs) han consolidat el jazz en el nostre país.

Per cert, fent referència al mític tema de The Band, Salt Peanuts, no sabràs pas d'alguna versió nostrada que reti homatge, en aquest cas, a les avellanes?

Salut

Jacinta de Cassete

endevina-ho@hotmail.com

Orio43 ha dit...

Una fusió realment bona. Gràcies.

kap ha dit...

Espectacular!

Pots sentir-me? (www,potssentirme.blogspot.com) ha dit...

Nous i ballables continguts a:

www.potssentirme.blogspot.com

Espero que també us agradi!

(Una mica d'autobombo
tampoc fa mal a ningú...)

vyriausias valgytojas ha dit...

hey man, maybe you have Bobby Cole album A Point Of View, i search this long time...

Anònim ha dit...

es podría activar de nou l'enllaç per escoltar aquest disc, gràcies.