dissabte, d’octubre 18, 2008

FERNANDO ORTEU - BOSSA NOVA (1963)CAT: Ferran Orteu és un guitarrista veterà i apassionat des de molt jove per tot el que fes flaire de jazz. Va guanyar-se les garrofes durant uns quants anys fent de guitarrista d'estudi per a la discogràfica Belter. Allà va gravar amb el seu conjunt alguns EPs de temes instrumentals, seguint una línia que Orteu ja va encetar ans abans al segell SAEF. Precisament a aquesta època de principis dels anys seixanta pertany aquest extended play. 4 temes, un parell per cara, versions tots ells d'un gènere que feia furor a l'època, la bossa nova, on la samba brasilera es trobava amb el jazz nord-americà. Si voleu escoltar els seus últims treballs, els trobareu al segell Blue Moon, dos CDs titulats The music that I love 1 & 2.
*Gràcies al Gabriel Jaraba, ex-integrant d'Els Tres Tambors, per afegir informació sobre aquest artista: "Ferran Orteu era un dels dos guitarristes de sessió "estrella" als estudis discogràfics de l'època. L'altre era Manuel Cubedo, al qual podem sentir en molts dels primers discs d'Els setze jutges publicats per Edigsa. En Ferran Orteu es va estrenar en la feina d'acompanyant de cantants catalans amb el primer disc de Glòria, en la cançó El rei Joan I de Catalunya".
.
ESP:
Fernando Orteu es un guitarrista veterano y apasionado desde muy jovencito a todo lo que desprendiera aroma a jazz. Durante unos años era el guitarrista de estudio de la casa Belter. Allí grabó con su conjunto algunos EPs de temas instrumentales, siguiendo una línea que Orteu ya abrió anteriormente en el sello SAEF. Precisamente a esa época de principios de los 60 pertenece este extended play. 4 temas, 2 por cara, versiones de un género que causava furor en la época: la bossa nova, donde la samba brasileña se encontraba con el jazz estadounidense. Si queréis escuchar lo que ha grabado últimamente Orteu, lo encontraréis en el sello Blue Moon. Son dos CDs titulados The music that I love 1 & 2.
.
ENG:
Fernando Orteu is an old guitar player. He mainly recorded jazz music with his group and recorded several instrumental EPs as a guitar studio player for Belter record label. The EP you can dowload comes from his SAEF years, earlier. 4 bossa novas. If you're interested on Orteu last works, he's recorded two CDs for Blue Moon titled The music that I love 1 & 2
.
Track list
.
El ritmo bossa nova (E luxo so)
Maria Ninguem
Doi...Doi...
Meu sentimento
...

7 comentaris:

Lemoncat,, ha dit...

hi phil..it's nice to see some more great tunes rolling out into blogland again..excellent :)

kap ha dit...

Que n'és de maco això de la bossa nova. No ho diuen que Barcelona és bona si la bossa nova sona...?

Gabriel Jaraba ha dit...

Ferran Orteu era un dels dos guitarristes de sessió "estrella" als estudis discogràfics de l'època. L'altre era Manuel Cubedo, al qual podem sentir en molts dels primers discs d'Els setze jutges publicats per Edigsa. En Ferran Orteu es va estrenar en la feina d'acompanyant de cantants catalans amb el primer disc de Glòria, en la cançó El rei Joan I de Catalunya.

Phil Musical ha dit...

Mercès pels comentaris. Thanks for your kind words, Lemoncat.

Abraçades, Kap, i merci per seguir de prop el blog.

Gabriel, moltíssimes gràcies per la info. Actualitzaré l'entrada amb tot el que m'expliques de l'Orteu!

Sedinis ha dit...

ja està al corrent del petit recopilatori de música ieié dels '60 i '70 aborigen que han fet recentment "Modernisme aborigen"? Potser pot ser del seu interès...

le yéti ha dit...

Good stuff man. Thanx. The best way to Bossa nova ;)

Sweet and groovy, try Youkounkoun Radio

Zarville ha dit...

Great bossa novas, thanks!