dimecres, de gener 24, 2007

LATIN COMBO - BAILEMOS CON EL LATIN COMBO (1964)



Ja hi tornem a ser! Per acomiadar el mes de gener i celebrar l'aniversari del blog del Sr Phil Musical (1 anyet), jazz fet a Catalunya fa 43 anys. I com sona! Jazz íntim, ideal per escoltar amb poca llum, espatarrats al sofà de casa, guaitant per la finestra en un dia de pluja. Això si la finestra no us dona a un gris pati interior. Espero que no. El vinil pertany a un grup que va fer-se un nom a l'època gràcies a interpretar les melodies més populars del jazz nord-americà mesclant-les amb altres ritmes llatins com boleros i chachachas. L'estructura de les pistes és curiosa perquè a cada track s'entrelliguen un parell de temes que a priori sembla que no haurien de casar. Però el resultat és esplèndidament relaxant i suggestiu. Un disc molt difícil de trobar, i encara més d'escoltar en el bon estat amb què es troba aquesta còpia. Pràcticament ni es nota el crepitar de fons. Al final del post trobareu la relació dels temes. I aqui teniu un extracte de la contraportada de l'elapé:
"Este registro, efectuado por el sistema Stereo, nos demuestra claramente la amplia capacidad artística de Jorge Coll, Ricardo Roda, Manuel Bolao, José Cunill y Jaime Villagrasa, afortunados componentes de este singular grupo"
...............................

Phil Musical celebra su primer año en este blog compartiendo con todos vosotros este vinilo repleto de jazz made in Catalunya hace 43 años. Música intimista y relajante ideal para escuchar tirado en el sofá. El vinilo pertenece al Latin Combo, un conjunto que se hizo popular a base de mezclar temas populares del jazz norteamericano, junto a boleros y chachachas. A disfrutar de este disco bastante difícil de encontrar. Se trata de una copia en excelente estado. Entre comillas, sobre estas líneas, tenéis un extracto del texto que figura en la contraportada del LP.

...............................

Phil Musical cebebrates his blog's first year of life, sharing this vynil full of jazz made in Catalonia, 43 years ago. The group was called Latin Combo, a quintet who mixed popular tunes from jazz, boleros and cha cha chas. A hard to find record, in a very good condition. Enjoy it!

TRACKLIST
That's all/Summertime
Johnny Guitar/Poinciana
Collar de perlas (String of pearls)/El continental
You go to my head/Nubes (Clouds)
Moonglow/Pequeña flor (Petite fleur)
Serenata/Desafinado

Aquí teniu la foto original d'una de les portades d'EP dels Latin Combo. Gràcies al Marcos, nét del Jordi Coll, un dels integrants del grup / Aquí tenéis la foto original de una de las portadas de EP de los Latin Combo. Gracias a Marcos, nieto de Jordi Coll, uno de los integrantes del grupo / Here you have the original photo from a Latin Combo EP cover. Thanks to Marcos, Jordi Coll's grandson, a member of the group.






16 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats Phil! 1 any!
Recordo que vaig ser dels primers de fer-te algun comentari en el teu 2n o 3r post, amb un altre nom es clar xD després de la revifada amb l'entrevista a rac1 ;) com passa el temps!

Aquest vespre quan arribi a casa posaré aquest magnífic disc i faré una mica de "lounging" al sofà en honor al millor bloc de música lounge i d'ascensor dels que es fan i es desfan.

ruth ha dit...

1 anyet! jo el vaig fer al novembre, a que fa ilu?
FELICITATS!!

Phil Musical ha dit...

Gràcies Marc! Merci Ruth! A veure si la cosa tira un any més!

Anònim ha dit...

Congratulations!!! And it's so beautiful to see you posting in Catalan on your blog....such a beautiful, wonderful thing. Here's to many more wonderful years!!!!!

Anònim ha dit...

Hola Phil! Sóc el teu gat!!
Dos recumenacions en 1.
Primer la pàgina www.pixelydixel.com imprescindible si vols estar actualitzat en el món d'internet i noves tecnologies.
Segon: Una pàgina on no et pots perdre la cucaracha cantada pels japos. Increíble. El link que et surt, en el link que t'envío només és el principi d'una gran pàgina. http://www.pixelydixel.com/2006/09/versiones-japonesas-surferas.html

ELCROWLEY ha dit...

Hi, maybe you like this blog
http://elcrowley.blogspot.com/
Regards

ELCROWLEY ha dit...

Hey, muy bueno su blog. Acabo de poner un enlace en el mio hacia el suyo. Le agardecería si hace lo mismo con elmio.
Saludos

Anònim ha dit...

Gracias Phil!
Gracias por hacer mención del grupo al cual perteneció mi abuelo, Jordi Coll. El era el batería del grupo y cantó en algún tema como "todo pasó ya, Joey" o "balada del amanecer".
Nunca me pude imaginar encontrar en internet información de este grupo.

Antes de pertenecer a esta banda, el formaba parte de un trio vocal llamado "Los Muchachos Locos". Lo formaban Jordi Coll, la vocalista llamada Rosa Mary y una tercer miembro del cual desconozco su nombre.
Como es normal tengo muchos discos del grupo y fotos.
No quiero ser pesado pero insisto que ¡mil gracias!

Un saludo!!!
Marcos Coll

Phil Musical ha dit...

hola marcos!
encantado de conocerte a través del blog. Estoy muy interesado en música del Latin Combo, y es una sorpresa descubrir que uno de sus integrantes es tu abuelo Jordi. Puedes pasarme tu dirección de email más directa? EScríbeme a casalucio@hotmail.com
de acuerdo?

un abrazo. espero que estemos en contacto

Kubanische ha dit...

Sorry, Phil,
I posted a comment on the wrong record. This is the one where I don't find the link.
Thanks a million!

Anònim ha dit...

Són molt bons i haver penjat l'LP és un regal extraordinari. Per cert que aquells bons músics no van tenir gaire sort. El saxo i clarinet Ricard Roda està a una residència amb mig cos paralitzat des de fa gairebé 15 anys, Manolo Bolao va morir a Mallorca els anys 90 i si voleu escoltar l'elegant pianista Josep Cunill heu d'anar al bar de l'hotel Avenida Palace de Barcelona a les matinades.

Karel ha dit...

Thank you very much!!! :)

Unknown ha dit...

Hola acabo voy a poner una copia en ebay en muy buen estado. Podeis encontralo en greyhead_records

LATIN COMBO LP VERGARA

Marisa y Mariano ha dit...

Este comentario va dedicado al nieto de Jorje Coll.En los años cincuenta y sesenta ,cuando venían a Masdrid ,generalmente al Castellana Hilton se hospedaban en casa de mi madre política.Les conoci ,tanto a él como a tu abuela.Mi esposa guarda un disco dedicado por ellos a la superniña .Tenía 12 0 13 años.Eran un grupo estupendo ,muy divertidos y animosos.Un abrazo de Marisa y Mariano

Unknown ha dit...

Marisa y Mariano, muchísimas gracias por vuestro comentario y ¡¡ vaya sorpresa !!. Ahora mismo se lo he comentado a mi abuela (Carmen) y ella se acuerda.
Parece mentira que después de tantos años aun se puedan generar estos encuentros. Os estoy muy agradecido.

Un fuerte abrazo a los dos!
Marcos Coll

Anònim ha dit...

Hola! Soy la hija de Manuel Gas🥰.... Que gran Orquesta!!