diumenge, de març 22, 2009

JORDI PÉREZ - Com neix una cançó a L'Ovella Negra (1967)


JORDI PÉREZ - Com neix una cançó a L'OVELLA NEGRA (1967)

CAT: En Jordi Pérez va ser un gran guitarrista de jazz que va tocar als anys 50 en un grup que es deia El Lirio Campestre. Més tard va formar part del Quartet Be-bop (1950-54) amb en Tete Montoliu al piano, Ramon de Larrocha (germà de la pianista clàssica) al contrabaix i Juli Ribera a la bateria. A mitjans dels anys 60 va obrir L'Ovella Negra, una taverna que encara roman oberta al carrer de les Sitges de Barcelona. Pérez va muntar un concurs on quatre nous autors van haver de posar lletra a quatre melodies composades per ell. D'aquí va néixer aquest EP interpretat per la veu i la guitarra de Jordi Pérez acompanyat per un conjunt instrumental amb acurats arranjaments jazzístics a càrrec de Francesc Burrull i Josep Solà. Boníssim i únic disc on Pérez duu la veu cantant!
.
ESP: Jordi Pérez fue un gran guitarrista de jazz que tocó en los años 50 con un grupo llamado El Lirio Campestre. Más tarde formó parte del Quartet Be-bop (1950-54) con Tete Montoliu al piano, Ramon de Larrocha (hermano de la pianista clásica) al contrabajo, y Juli Ribera a la batería. A mediados de los 60 abrió L'Ovella Negra (La Oveja Negra), una taberna que todavía existe en la calle de les Sitges de Barcelona. Pérez montó un concurso en el que cuatro nuevos letristas tuvieron que escribir textos para cuatro melodías compuestas por él. De ahí nació este EP interpretado por la voz y guitarra de Jordi Pérez acompañado por un conjunto instrumental con grandes arreglos jazzísticos a cargo de Francesc Burrull y José Solà. Buenísimo y único EP en el que Pérez llevó la voz cantante!
.
ENG: Jordi Pérez was a great jazz guitar player. He played during fifties in El Lirio Campestre group and in Quartet Be-bop, with Tete Montoliu (p), Ramon de Larrocha (b) and Juli Ribera (d). In mid-sixties he opened L'Ovella Negra (Black Sheep), a tavern near the city center, and still opened nowadays. Perez created a song contest composing these 4 melodies contained in this EP. Jordi Pérez sings and plays guitar, accompanied by an instrumental group with jazz arrangements by Francesc Burrull and Josep Solà. A good one. Enjoy it!
.
Tracklist: Plou / Sabessis / Bon Nadal / De primer la nit fou negra
.

12 comentaris:

Questionaire ha dit...

Ei, moltes gràcies pels ànims, em fan molta falta!

Una abraçada,

Xavier

Javier Di Granti ha dit...

Ey Oscar, quin es el teu email?
M'agradaria parlar amb tu!

Gracies company!

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Hola Phil, m'he escoltat aquest disc i m'ha encantat. Unes peces boniques, ben tocades i prou ben cantades. M'encanta descobrir el pop i el jazz en català d'aquella època. Gràcies

nitis ha dit...

Un d'aquests quatre autors que van posar lletra a les cançons, va ser el meu pare amb la lletra "Sabéssis", ell era en Joaquim Mora de Santos i va morir el 3 de gener d'aquest any 2009.
M'ha fet il.lusió trobar la vostra pàgina i suposo que ell hagués estat content també.

Salutacions,

Anna Mora

Phil Musical ha dit...

Hola nitis, la veritat és que "Sabessis" m'encanta. Miraré de pujar-la a través de Goear.com perquè tothom la pugui escoltar. Abraçades!

nitis ha dit...

Hola Phil,
m'ha fet molta il.lusió la teva resposta. Me n'alegro de que t'agradi la cançó. Jo també guardo el disc encara...no escoltava la cançó des de feia molt de temps, gràcies per posar-la!!

T'escolto cada dia mentre treballo, m'ho feu passar molt bé i el temps em passa més ràpid.

Un petó molt fort!!

Nitis

david ha dit...

'Bon Nadal' i 'De primer la nit fou negra' ('La Dama de Bertí', pròpiament) són lletra del meu avi. Aquest disc el vaig deixar als qui van organitzar-li un homenatge amb motiu dels cent anys, i ja no l'he tornat a veure mai més! Vull creure que és a la Biblioteca de Catalunya... Si algú l'ha digitalitzat, li agrairia moltíssim que ho fes saber perquè m'hi pogués posar en contacte.

david ha dit...

Ja l'he pogut baixar! (l'enllaç no em funcionava) Moltes gràcies Phil!

Anònim ha dit...

David, he decidit incloure "De primer la nit fou negra" al 3r volum del CD 'Pop a la catalana' que sortirà al mercat abans que acabi 2014. Necessito saber el nom exacte del teu avi per fer-ho constar al llibret del CD. Al vinil consta un tal C.Sindreu però per una altra banda citen un tal Eloi Jaume Garcia. Pots aclarir-m'ho i deixar-m'ho escrit aquí? Moltes gràcies!!!

Unknown ha dit...

Ostres!!! Per quan "sabéssis"? potser al 4rt volum?? ;) Petons!!

Unknown ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=6ZGWA6MXqS0 Jordi Perez, el que lleva la voz es mi padre, Helena Perez Vallmajor

david ha dit...

Per a l'Anònim: em sap greu, no ho havia vist i sembla que arribo uns quants anys tard, el nom del meu avi era Carles Sindreu i Pons. Potser de cara a una reedició...