dilluns, d’octubre 05, 2009

NURI - PRIMER PREMI SHOW YE-YE RÀDIO BARCELONA (1965)


NURI - PRIMER PREMI SHOW YE-YE RÀDIO BARCELONA (1965)
.
CAT: Arriba al bloc de Mr Phil Musical una joia de col.leccionista. Un EP, 4 cançons, dificilíssim de trobar, i més en l'estat en què es presenta aquesta còpia. La Nuri, que també tocava la guitarra, va ser una noieta adolescent que es va llençar a gravar després de guanyar el Primer (i diria que únic) Show Ye-Ye, organitzat per Ràdio Barcelona. Els arranjaments van a càrrec del director musical del segell Concèntric, que va publicar el disc l'any 1965. Conté 4 versions d'èxits europeus de l'època, i una adaptació molt ballable dels "She's a woman" dels Beatles. L'adaptació de les lletres és de Ramon Folch i Camarassa. Aquesta efímera cantant va morir l'any 2002.
.
ESP: Llega al blog de Mr Phil Musical una joya de coleccionista. Un EP, 4 canciones, dificilísimo de encontrar en el estado que presenta esta copia. Nuri, que también tocaba la guitarra fue una chica adolescente que se lanzó a grabar después de ganar el Primer (y diría que único) Show Ye-Yé organizado por Radio Barcelona. Los arreglos van a cargo del director musical del sello Concèntric, que publicó el disco en 1965. Contiene 4 versiones de éxitos europeos de la época, entre ellos una adaptación muy bailable del "She's a woman" de los Beatles. Todas las letras fueron adaptadas por Ramon Folch i Camarassa. Esta efímera cantante murió en el año 2002.
.
ENG: Here you have a collector piece. A mint copy. An EP, 4 songs, really hard to find. Nuri, who also played the electric guitar, won a ye-ye song contest hosted by Radio Barcelona, and recorded this vynil. Francesc Burrull, Concentric's label musical director, signed all the arrangements. This EP contains 4 european 60s hit songs, including "She's a woman" by The Beatles. All songs are adapted to Catalan language by writer Ramon Folch i Camarassa. This singer died in 2002.
.
TRACKLIST
.
Ell (Lui)
Fes que la teva mare et mani (Fatti mandare dalla mammaa prendere il latte)
És una dona (She's a woman)
Cal saber oblidar (Il faut se quitter)
...

12 comentaris:

Josep ha dit...

Quants anys té actualment aquesta senyora?

Podria ser amiga de les nostres mares, oi?

Anònim ha dit...

fantastic, quins records amb "fes que la teva mare..."

Tinc entés que la Nuri és morta, algú ho sap?

Albert

Anònim ha dit...

Perdó, no havia llegit el text, va morir el 2002

Albert

Jobove - Reus ha dit...

aquest blog es com una màquina del temps, felicitats

una abraçada des de Reus

David M ha dit...

acabo de ser dirigit a la teva pàgina, moltes gràcies per aquesta tasca! a veure què hi trobem...

Sedinis ha dit...

posarà informació sobre l'edició i venda del recopilatori que ha estat preparant? moltes gràcies!

Refachadona ha dit...

Hola, muchas felicidades por tu blog y toda tu labor, hace dos semanas estuve en barcelona, adoro ese lugar, soy mexicana pero viví alli hace 2 años pues estudié un año, no sabes como me gustaría volver, adoro el catalán!!. en fin, cambiando de tema me gustaría que escucharas a un grupo mexicano, Thesconekt www.myspace.com/thesconektnsamble grabaron el año pasado un disco con su lana y ahora grabaron en londres gracias a una beca del FONCA, este discó esta apenas en la post-edición, pero son puras rolas originales, son dos violines, 1 cello y cajon peruano y percusiones, musicos de conservatorio desde los 2 años, una delicia escucharlos, ojalá los peudas escuchar en vivo. Muchos saludos y felices fiestas!!!!

***Dj Paris Exotic Store*** ha dit...

Hello Phil,

Howare you?

I wishyou a happy new year!!!

Finnaly i made my bloogspot page. It'sa very longtime i wanted to do it.

So how are you since your Japan trip?

I wanted to subscrib to your blog but it seemsi can't.

I hope the new year has a good begining for you.

A bientôt,


Samuel


,

Comissió de Teatre ha dit...

ULTIMA ENTRADA OCTUBRE 2009-
HOME! NO ESTA GAIRE ACTUALITZAT QUE DIGUESSIM...
EN FI
NO HI HA MANERA D'ESCOLTAR LES CANÇONS.
QUE M'ESTA PASSANT?
QUE ESTIC FENT MALAMENT?
ALGÚ EM POT AJUDAR?
GRACIES

TONI FRAMUSS

Anònim ha dit...

Phil, moltes gracies per la teva tasca de recuperar el pop ie-ie en catalá dels 60's (els de la meva joventut, en tinc 58). He arribat aquí des de Enderrock i el canal 33. Felicitats. SANTI

Phil Musical ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris. Benvolgut Toni, aquest blog l'actualitzo quan puc. No és una feina. És un hobbie. Espero que ho entenguis. Salut!

Anònim ha dit...

jo també el tinc, i l'escoltava de petita encara que no vaig néixer al 65! El passaré demà-passat en antena al meu programa "la veu dels països catalans", a Ràdio Occitània, per als catalans que viuen a Toulouse, pero la meva copia és molt més dolenta i fa soroll de peix fregit. T'enviaré els meus oients.