diumenge, d’agost 30, 2009

FRANCESC BURRULL - HOMENATGE MUSICAL ALS SETZE JUTGES (1965)


FRANCESC BURRULL - Homenatge musical als Setze Jutges (1965)
.
CAT: Un dels més importants compositors del pop, jazz i cançó d'autor catalana durant els anys 60 i 70, Francesc Burrull, es va posar davant del piano liderant un conjunt per fer un LP únic. 40 versions instrumentals, una darrera l'altra, de temes cabdals de la discografia dels Setze Jutges. Les cançons d'autor, on les lletres tenien una gran importància, aquí s'escolten sense textos, i les melodies passen a un primer pla molt interessant. El conjunt que acompanya Burrull està format per F. Orteu (guitarra), E. Ponsa i E. Pericot (contrabaix), J. Brotons (flauta), D. Portugués i A. Torrent (saxo-clarinet), R. Armengol (percussió) i J.A. Calvet i J.J. Tudurí (bateria). Un vinil imprescindible ara que es celebren els 50 anys de la Nova Cançó catalana. Més informació sobre la discogràfica Concèntric, al bloc amic Pots sentir-me. Si voleu una còpia neta d'aquest LP, el número 31 de la revista JAÇ (abril-maig 2010) n'adjunta una en CD.
.
ESP: Uno de los más importantes compositores del pop, jazz y canción de autor catalana durante los años 60 y 70, Francesc Burrull, se puso ante el piano para liderar un conjunto que elaboró un LP único. 40 versiones instrumentales, una tras otra, de temas fundamentales de la discografia del colectivo de cantautores conocido como Setze Jutges. Las canciones de autor, en que las letras tenían una gran importancia, aquí se escuchan sin textos, y las melodías pasan a un primer plano muy interesante. El conjunto que acompaña a Burrull está formado por F. Orteu (guitarra), E. Ponsa y E. Pericot (contrabajo), J. Brotons (flauta), D. Portugués y A. Torrent (saxo-clarinete), R. Armengol (percusión) y J.A. Calvet y J.J. Tudurí (batería). Un vinilo imprescindible ahora que se celebran los 50 años de la Nova Cançó catalana. Más información sobre la discográfica Concèntric, en el blog amigo Pots sentir-me. Si queréis una copia limpia de este LP, con el número 31 de la revista JAÇ (abril-mayo 2010) la encontraréis en CD.
.
ENG: Francesc Burrull, one of the most important pop, jazz & catalan song composers during 60s & 70s, played piano with a small group in this unique LP. 40 instrumental covers from Setze Jutges collective discography. No words, just music. The group is completed with F. Orteu (guitar), E. Ponsa and E. Pericot (bass), J. Brotons (flute), D. Portugués & A. Torrent (saxo-clarinet), R. Armengol (percussion) and J.A. Calvet & J.J. Tudurí (drums). More info in English about Concèntric label on my friends blog Pots sentir-me.
.
Tracklist:
La cançó de la taverna / Les floristes de la Rambla / Classe mitja / La violoncelista / El pas del temps / L'agenda / Jo fumo amb pipa / L'esperança / Els planificadors / Cap a futbol / Quan érem infants / Barbaritats d'avui / Les formigues / Jo sóc Francesc Pi de la Serra / El beneitó / Els fariseus / L'home del carrer / Snack bar / El gamberret / Dimarts i tretze / Els snobs / Qui em diria on van / La tardor / Digueu-me per què / Bon amic / Si fa sol / L'arbre sec / El piset / Negra nit / El pobre romàntic / Tirania de l'amor / Si anessis lluny / Penyora d'amor / El vent em duu / Dins els teus ulls / Camperola / Quan plou / Una guitarra / El mocador / Tema "Els Setze Jutges" (Jeepers Creepers)
.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Phil,

quines joies que tens!

és curiosa la conjunció del vinil amb les eines digitals!!!

Marina Raurell ha dit...

"les floristes de la rambla"! Gran.

Jo fa uns mesos que visc al carrer que fa cantonada amb el que porta el nom d'aquesta cançó. :)

PS: Molta merda demà!!!! (No se si 'molta merda' nomes es diu al teatre o pel vostre àmbit també serveix.)

Kap ha dit...

Quina troballa, aquest disc!
Aprofito per felicitar-te pel programa. És molt fresc i divertit i si hom te l'orella a punt s'hi escolen melodies meravelloses (penjaràs el tracklist?) encara que la Natza es queixi d'aquestes musiquetes.
Us desitjo tota la sort (o merda, el què més t'estimis) del món!

45rpm ha dit...

Quin bon disc!

Guillem d'Sgae ha dit...

Totes aquestes troballes són sensacionals. Per cert, l'altre dia vaig escoltar una cançó impresionant, "Sóc molt poca cosa" d'una tal (crec) Maria Cinta. En sabeu res? Es pot trobar enlloc? Salutacions i gràcies.

Guillem d'Sgae ha dit...

Perdó, no era Maria Cinta sinó Jacinta.

Phil Musical ha dit...

Guillem, aquesta cançó bellíssima de la Jacinta l'inclouré en un CD/2LP que sortirà editat abans que acabi l'any. Allà el podràs escoltar, al costat d'una altra gran peça titulada "És lluny el setembre". L'espera valdrà la pena!!!!!

Carmen ha dit...

Hola, Òscar.

Vaja... em sap greu que la teva col.laboració a l'Avui hagi passat a millor vida. Però, sabent que tens intenció de seguir actualitzant per aquí, hi aniré passant amb regularitat, per sentir-me una mica Magallanes i C.Colom i fer nous descobriments.

Ah...tens raó: els fils de les mongetes tendres encara les feien més vomitives. I veig que eres un rastrejador professional de mongetes camuflades, un CSI mongetil! Jo no arribava a tant...l'únic en què ningú no em podia fer ombra era en l'art de fer boles amb la carn i fer-les durar eternament...

Per cert, felicitats per "La competència": us escolto sempre que puc (de vegades també us comento al facebook), i t'haig de dir que m'ho passo de conya amb vosaltres.

Abraçades per tu també!!

Carme

EnginyerDeVisita ha dit...

Bon dia senyor Phil/Oscar.

Impressionant aquest bloc gràcies al que he descobert un nou estil de música, que es brillant (sobretot per a fer certs problemes de càlculs infinitesimals a altes hores de la matinada).

El meu únic apunt, es el que fa referència a la qualitat de l'àudio. Que podria ser MP3 a 320kbps o fins i tot a 320 kbps també, però OGG Vorbis (que amb el mateix espai en disc, encara tindrà molta més qualitat). Així s'evita aquell soroll a fregit de fons.

Canvi que pot incorporar amb un cost zero. Ideal per als temps que corren actualment.

Moltes gràcies! Espero que s'ho repensi!

Jordi Costa Plaza ha dit...

Quines joies! Gràcies !

Jordi Costa Plaza ha dit...

A igual qualitat maquinari, El vinil és el rei !

gràcies! per les recomanacions !

Lacaze Zara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lacaze Zara ha dit...

¿Alguna vez ha querido cambiar el sonido de su teléfono, el sonido mp3 de muchos valores de corte, edición, sonido, tonos de llamada, sonidos de animales, sonidos naturales, tengo un blog que proporciona el sonido Nuevo e interesante: https://sonidosgratis.net/
¡Los 5 mejores archivos de audio descargados!
Descargar tonos de efectos mp3 gratis para celularAquí
Descargar tonos de iphone mp3 gratis para celular Aquí
Descargar tonos para whatsapp mp3 gratis para celular Aquí
Aquí
Descargar tonos dj mp3 gratis para celular Aquí
Gracias, visite el blog regularmente para poder ingresar al mundo de la música, el mundo de los tonos de llamada se actualizan por completo.