dilluns, d’abril 09, 2007

CONJUNTO 7 x 7 (Jorge Doncos dir) - DANCE PARTY (1970)

.
Aquesta setmana toca descobrir un nou mestre català. En Jordi Doncos , que va morir l'any 98, a l'edat de 63, va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Va crear bona part de les sintonies amb què va néixer TV3. Es va dedicar bàsicament al teatre, passant per la direcció musical de l'Arnau o l'Apolo de Barcelona, va posar musica a obres de teatre (Melodies de Broadway, Germans de Sang) i també va treballar per al cinema. Compositor de bandes sonores i responsable musical de les versions en castellà de diverses pel.lícules de la Disney (La bella y la bestia, Aladdin i El Rey León) i en català (101 Dàlmates). Tot un mestre que en l'etapa franquista se'l coneixia com Jorge Doncos, i va enregistrar aquest elapé de lounge instrumental amb el seu conjunt. Una raresa presentada aquí amb la portada de la sèrie econòmica amb què es va reeditar l'any 70.
.....
Esta semana toca descubrir un nuevo maestro catalàn que aparece por primera vez en este blog. Jordi Doncos, que murió en el 98 a la edad de 63 años, estudió en el Conservatorio Superior de Música de Barcelona. Creó gran parte de las sintonías de los inicios de la televisión autonómica catalana TV3. Se dedicó básicamente al teatro, pasó por la dirección musical de los teatros Arnau i Apolo de Barcelona, y puso música a varias obras teatrales (Hermanos de Sangre, Melodías de Broadway). Cultivó las bandas sonoras en el cine y fue el responsable musical de las versiones castellanas de varias películas Disney (La bella y la bestia, Aladdin y El Rey León) y en catalán (101 Dálmatas). El maestro Doncos grabó este LP de lounge instrumental con su conjunto (7 x 7). Una rareza presentada con la portada de la serie económica con que se reeditó en el año 70.
.....
This week, a new Catalan master. He appears for first time in this blog. Jordi Doncos died at 63 in 1989. He studied in Barcelona and was the creator of most of TV themes in the Catalan TV3 first years. He worked mainly at theater, directing famous music-hall places as Arnau and Apolo, and composed original music works for theater (Broadway melodies, and Catalan & Spanish Blood Brothers versions). He also worked on cinema and was the brain behind Spanish and Catalan versions of Disney classics as Aladdin, The Lion King, Beauty And The Beast and One Hundred And One Dalmatians)
.
Tracklist
Catedral de Winchester (Winchester cathedral)
Un hombre y una mujer (Un homme et une femme)
La moto
La cancion de Lara (Lara's theme)
Sunny
No pienses en mi (Non pensare a me)
Tu nombre (Ton nom)
Es mejor dejarlo como está (Reach out I'll be there)
Balada en la tumba de un soldado
Y ahora qué (E allora dai)
Bang bang
En bandolera (En bandouliere)
Amor es mi canción (This is my song)
Love me, please love me

8 comentaris:

Vinyl Room ha dit...

I like this one,
Can I ask is this vinyl album warped slightly, as I notice just a little pitch problem on the orchestra on Side 1 track 2, other than that fine.

raremarc ha dit...

collonut!

Carles de Miguel ha dit...

Hola Phil (O.D.)!
Doncs ets una sorpresa.Et fèia periodista seriós.
Al Doncos el vaig veure abans d´anar-se´n.Jo havia treballat a BRB inventant-me els personatges per les sèries de dibuixos animats.Ell en composava per alguna d´elles.El vaig veure assegut a un graó del terra tot campetxano parlant de la feina i pocs dies després vaig saber que el seu cor va dir prou.Se´l veia bon jan.
Ja que ets expert en músiques, conèixes un grup fet per músics d´estudi que se´n dèien GOTHIC?.Allà hi van tocar el Rafael Escoté al baix (abans de crear-se Pegasus), el Jep Nuix (flautista i compositor que ens va deixar fa pocs anys), Jordi Vilaprinyó, que fa concerts de piano barrocs...Els vaig sentir i em vaig fer amb l´únic LP ,penso, que van treure.
Encara me´ls poso i sona modern.El concepte musical és únic.Jazzy-simfònic mediterrani.
Apa, que et soni tot de conya!
Carles

Anònim ha dit...

Genial tu blog, eres una excelente muestra de la modernez vintage más cool y fresca. Congratulations!

Vinyl Room ha dit...

Hi Phil,
Just wondered what is up as we have not heard from you for a while.
OV

Questionaire ha dit...

Li en conec dos dels seus fills, el Jordi i l'Eduard. El primer fa de tècnic a Sonoblok i el segon és actor de doblatge, dirigeix el doblatge cantat d'alguns Disneys i cia. i és fan d'Star Wars.

Abraçades vàriesm

Q.

Questionaire ha dit...

Ok, t'ho miro...

Ivan Garcia - Filin ha dit...

Un sincero enhorabuena por el gran trabajo de documentacion y traducción de todo este blog. Sin ninguna duda, singular como el solo, y muy trabajado.
¿Como puede ser que tengas mas visitas estadounidenses que españolas?